Subsidie opleiding

Gestopt met je studie of opleiding? En nu denk je erover om alles weer op te pakken? Maar staan je financiën een nieuwe start in de weg? Misschien biedt een subsidie voor je opleiding kansen?

Neeltje Buis kan helpen

Misschien kan Neeltje Buis je plannen werkelijkheid laten worden. Als stichting richten wij ons speciaal op tweedekansonderwijs. Neeltje Buis biedt volwassenen die weer kiezen voor studie of opleiding een financiële tegemoetkoming in de studiekosten in de vorm van een subsidie voor hun opleiding oftewel een studiefonds.

Studiefonds Neeltje Buis, kansen een kans geven

Neeltje Buis werd geboren in 1920. Als Rotterdamse uit een eenvoudig gezin heeft zij zich kunnen ontplooien. Zij studeerde in de avonduren en presteerde het om een van de eerste vrouwelijke registeraccountants in Nederland te worden. Zij richtte een fonds op om na haar overlijden mensen een tweede kans te bieden hun studie af te maken.

Subsidie opleiding aanvragen

Ga naar acceptatiecriteria en kijk of je in aanmerking komt voor een financiële tegemoetkoming van Neeltje Buis.

Acceptatie criteria

Om het geld van Stichting Neeltje eerlijk te besteden, hebben we een aantal regels opgesteld dat bepaalt of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage. Verder is het verlenen van een studiefonds een gunst.

Beperkingen

Er worden geen bijdragen verstrekt voor boeken, studiereizen, promoties, buitenlandse stages, kosten voor levensonderhoud, huisvesting en reiskosten.

Wanneer krijg je van Neeltje Buis een tweede kans?

Omdat onze financiële bijdrage echt bedoeld is voor doorzetters komt het eerste studiejaar niet voor vergoeding in aanmerking. Je kunt dus uitsluitend een financiële bijdrage aanvragen voor college-, les- of cursusgeld vanaf het tweede studiejaar. Wel is het mogelijk om voor vakopleidingen met een duur van maximaal 1 jaar een aanvraag in te dienen.

Ja, ik wil weten of ik in aanmerking kom!

Contact