Haar maatschappelijk werker gaf Ayisha een tweede kans

Stimuleringsfonds

Via mijn huisarts kwam ik bij maatschappelijk werk terecht. Bij mij thuis was het altijd gedoe. En toen ik vertelde dat ik het huis uit wilde, barste de bom. Ik moest zelfs met mijn studie stoppen. Daar werd ik pas echt depressief van.

Toen ik via de gemeente een woning had gekregen, zei mijn maatschappelijk werker Mark dat ik nu ook de volgende stap moest zetten. Weer gaan studeren. Maar daar had ik helemaal geen geld voor. Dat hij via zijn netwerk Neeltje Buis kende was mijn redding.

Nu alleen mijn eindscriptie nog

We deden samen de aanvraag en nu moet ik alleen nog mijn eindscriptie schrijven. En dan solliciteren. Het gaat vast lukken!

Is er onder je cliënten iemand die zijn studie opnieuw wil oppakken? Maar heeft hij of zij niet de financiële middelen om weer te gaan studeren? Neeltje Buis kan helpen!

Acceptatie criteria

Om het geld van Stichting Neeltje eerlijk te besteden, hebben we een aantal regels opgesteld dat bepaalt of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage. Verder is het verlenen van een studiefonds een gunst.

Beperkingen

Er worden geen bijdragen verstrekt voor boeken, studiereizen, promoties, buitenlandse stages, kosten voor levensonderhoud, huisvesting en reiskosten.

Wanneer krijg je van Neeltje Buis een tweede kans?

Omdat onze financiële bijdrage echt bedoeld is voor doorzetters komt het eerste studiejaar niet voor vergoeding in aanmerking. Je kunt dus uitsluitend een financiële bijdrage aanvragen voor college-, les- of cursusgeld vanaf het tweede studiejaar. Wel is het mogelijk om voor vakopleidingen met een duur van maximaal 1 jaar een aanvraag in te dienen.

Ja, ik wil weten of ik in aanmerking kom!

Contact