Mariëlle ontving een tegemoetkoming studiekosten

Soms gaat het leven heel anders dan je verwacht. Mariëlle stond van de een op de andere dag op straat. Buiten haar schuld…

Gelukkig kon ik weer studeren

Een paar jaar geleden was ik met mijn hbo-studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) begonnen. Maar was niet echt gemotiveerd. Ging veel uit. Op een festival ontmoette ik een leuke jongen. Het klikte meteen. We gingen al snel samenwonen, maar toen begon de ellende.

Hij bleek gokverslaafd en maakte grote schulden. Betaalde de huur en zo niet, terwijl alles op mijn naam stond. Dat merkte ik pas toen ik hem de deur had uitgezet. Ik moest mijn huis uit. Met mijn studie was ik al lang gestopt. Ik kwam in de schuldsanering en kreeg weer hoop op een nieuwe toekomst, daarom raakte ik super gemotiveerd om mijn studie af te maken.

Ik heb zelf de aanvraag gedaan.

Gelukkig werd mijn aanvraag bij Neeltje Buis goedgekeurd. Heb mijn studie afgemaakt en zelfs een baan gevonden. Ik ben zo blij!

 

Acceptatie criteria

Om het geld van Stichting Neeltje eerlijk te besteden, hebben we een aantal regels opgesteld dat bepaalt of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage. Verder is het verlenen van een studiefonds een gunst.

Beperkingen

Er worden geen bijdragen verstrekt voor boeken, studiereizen, promoties, buitenlandse stages, kosten voor levensonderhoud, huisvesting en reiskosten.

Wanneer krijg je van Neeltje Buis een tweede kans?

Omdat onze financiële bijdrage echt bedoeld is voor doorzetters komt het eerste studiejaar niet voor vergoeding in aanmerking. Je kunt dus uitsluitend een financiële bijdrage aanvragen voor college-, les- of cursusgeld vanaf het tweede studiejaar. Wel is het mogelijk om voor vakopleidingen met een duur van maximaal 1 jaar een aanvraag in te dienen.

Ja, ik wil weten of ik in aanmerking kom!

Contact