Veelgestelde vragen

Met veel vragen kunnen we je direct online helpen. Hier vind je de antwoorden of de meest voorkomende vragen.

Bekijk de vragen

Veelgestelde vragen: Opleidingen

Ben je van plan je opleiding nadat je gestopt bent toch af te maken, maar heb je geen geld om verder te studeren? Kijk dan of Neeltje Buis je kan helpen met een scholingssubsidie. De vergoeding die Neeltje Buis biedt bedraagt maximaal € 2.500,- per jaar. En ben je aan het studeren dan kun je deze subsidie maximum vier jaar krijgen.

Soms heb je niet alles onder controle. Je bent in het verleden met een studie begonnen, maar vanwege onvoorziene omstandigheden heb je deze niet afgemaakt. Nu wil je graag alsnog je diploma behalen door avondonderwijs te volgen. Maar de kosten van avondonderwijs zijn hoger dan je dacht. Misschien kom je in aanmerking voor een subsidie van Neeltje Buis om je opleiding te financieren.

Ga je nascholing onderwijs volgen bij een door het Rijk erkend binnenlands instituut en biedt het te behalen diploma perspectief op een startkwalificatie, dan maak je kans op een bijdrage uit een financieel fonds.

In het verleden ben je begonnen met een opleiding, maar je hebt nooit je diploma behaald. Nu wil je deze opleiding alsnog graag afronden maar je hebt geen geld. Misschien kom je in aanmerking voor een subsidie van Neeltje Buis om je opleiding te financieren.

Soms heb je niet alles onder controle. Je bent in het verleden met een studie begonnen, maar vanwege onvoorziene omstandigheden heb je deze niet afgemaakt. Nu wil je graag alsnog je diploma behalen door een avondstudie te volgen. Maar de kosten van een avondstudie zijn hoger dan je dacht. Misschien kom je in aanmerking voor een subsidie van Neeltje Buis om je opleiding te financieren.

Je gaat je hbo-opleiding volgen bij een door het Rijk erkend binnenlands instituut en het te behalen diploma biedt perspectief op een startkwalificatie?

Soms loopt het anders dan je dacht. Je bent met een studie begonnen, maar je bent gestopt. Om wat voor reden dan ook. Nu ben je van plan je studie weer op te pakken, maar de financiële middelen ontbreken. Misschien kom je in aanmerking voor een subsidie van Neeltje Buis om je opleiding te financieren.

Ben je van plan je opleiding nadat je gestopt bent toch af te maken, maar heb je geen geld om verder te studeren? Kijk dan of Neeltje Buis je kan helpen met subsidie voor je opleiding. De vergoeding die Neeltje Buis biedt bedraagt maximaal € 2.500,- per jaar. En ben je aan het studeren dan kun je deze subsidie voor een maximum van vier jaar krijgen.

Als je niet jonger bent dan 18 jaar en niet ouder dan 55, dan maak je als volwassene kans op een subsidie voor je studie.

Om het geld van Stichting Neeltje Buis eerlijk te besteden, hebben we een aantal regels opgesteld dat bepaalt of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage.

Ga je een mbo/hbo-opleiding volgen bij een door het Rijk erkend binnenlands instituut en biedt het te behalen diploma perspectief op een startkwalificatie, dan maak je kans op een bijdrage uit een financieel fonds.

Mbo/hbo-opleidingen die uitgaan van zelfstudie komen niet in aanmerking. Dit geldt ook voor wetenschappelijk onderwijs.

De kosten voor aanschaf van boeken, het maken van reiskosten, het doen van studiereizen, kosten voor promoveren, buitenlandse stages en de kosten voor levensonderhoud en huisvesting worden door studiefonds Neeltje Buis niet vergoed.

Diverse studierichtingen komen in aanmerking voor een financiële toelage. Lees hier welke.

Neeltje Buis geeft een toelage voor verschillende studierichtingen. Bekijk hier de richtleidingen voor een aanvraag.

Contact