Acht deelnemers geslaagd voor kappersopleiding

Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR) wil 200 Syrische gezinnen met een verblijfsvergunning een nieuw thuis in Rotterdam bieden. Zo snel mogelijk meedoen met de Nederlandse samenleving is het doel.

Het was feest voor acht deelnemers van SNTR! Zij rondden met succes de opleiding tot hairstylist af aan de Nederlandse Kappersakademie.

De deelnemers moesten nog twee opdrachten doen om hun diploma te behalen: een heer en een dame knippen. Gelukkig hebben de deelnemers deze twee examens zonder moeite doorstaan. Deelnemer Rose vertelt dat zij heel blij is met haar diploma: “Ik heb drie dagen niet kunnen eten van de spanning.” Ook deelnemer Rushin is super trots dat ze het diploma heeft behaald: “Ik bedank mijn man, die vanavond met mij mee wilde als model.”

In het voorjaar van 2019 kregen 11 deelnemers de kans de opleiding tot hairstylist te volgen. Het was een initiatief van de Nederlandse Kappersakademie, Stichting Neeltje Buis, Betsy Park fonds en SNTR. De opleiding duurde in totaal 40 weken en werd grotendeels gefinancierd door Stichting Neeltje Buis. Betsy Park fonds sponsorde het traject van één deelnemer. De Nederlandse Kappersakademie vindt het belangrijk om deelnemers van SNTR met deze opleiding een kans op de arbeidsmarkt te bieden.

Helaas kregen ze snel hierna te maken met de gevolgen van Covid-19 en kwam alles tot stilstand. Gelukkig zijn de vooruitzichten nu  positief.

(afbeeldingen en teksten komen van de website van SNTR)

 

Acceptatie criteria

Om het geld van Stichting Neeltje eerlijk te besteden, hebben we een aantal regels opgesteld dat bepaalt of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage. Verder is het verlenen van een studiefonds een gunst.

Beperkingen

Er worden geen bijdragen verstrekt voor boeken, studiereizen, promoties, buitenlandse stages, kosten voor levensonderhoud, huisvesting en reiskosten.

Wanneer krijg je van Neeltje Buis een tweede kans?

Omdat onze financiële bijdrage echt bedoeld is voor doorzetters komt het eerste studiejaar niet voor vergoeding in aanmerking. Je kunt dus uitsluitend een financiële bijdrage aanvragen voor college-, les- of cursusgeld vanaf het tweede studiejaar. Wel is het mogelijk om voor vakopleidingen met een duur van maximaal 1 jaar een aanvraag in te dienen.

Ja, ik wil weten of ik in aanmerking kom!

Contact