Statushouders willen kappersopleiding volgen in Rotterdam

Voor veel vluchtelingen is een mbo-opleiding of een passend leerwerktraject een kansrijke route op weg naar werk. Een baan betekent voor hen economische zelfredzaamheid en vergroot hun kans op succesvolle integratie in de Nederlandse samenleving. Scholing of bijscholing is voor vluchtelingen vrijwel altijd noodzakelijk om een startbewijs te verwerven voor de Nederlandse arbeidsmarkt.

Vluchtelingen die aan het werk willen op mbo-niveau lopen al jaren op tegen diverse problemen. Ze beheersen de Nederlandse taal onvoldoende, worden gezien als te oud of hebben onvoldoende financiële middelen om aan een studie of werktraject te beginnen.

Begin 2022 er start een project waaraan onze stichting meedoet samen met UAF, L’Oréal, De Kappersacademie, de gemeente Rotterdam en andere sponsors. Er worden deelnemers geworven voor de officiële opleiding tot allround hairstylist en de deelnemers kunnen hierbij een branche erkend diploma behalen. Eerder heeft  onze stichting een succesvol kappersproject  ondersteund voor Syrische vluchtelingen in Rotterdam, zoals ook op onze site te lezen is.

(afbeelding komt van de website van SNTR)

 

Acceptatie criteria

Om het geld van Stichting Neeltje eerlijk te besteden, hebben we een aantal regels opgesteld dat bepaalt of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage. Verder is het verlenen van een studiefonds een gunst.

Beperkingen

Er worden geen bijdragen verstrekt voor boeken, studiereizen, promoties, buitenlandse stages, kosten voor levensonderhoud, huisvesting en reiskosten.

Wanneer krijg je van Neeltje Buis een tweede kans?

Omdat onze financiële bijdrage echt bedoeld is voor doorzetters komt het eerste studiejaar niet voor vergoeding in aanmerking. Je kunt dus uitsluitend een financiële bijdrage aanvragen voor college-, les- of cursusgeld vanaf het tweede studiejaar. Wel is het mogelijk om voor vakopleidingen met een duur van maximaal 1 jaar een aanvraag in te dienen.

Ja, ik wil weten of ik in aanmerking kom!

Contact