De buurvrouw van Simon gaf het zetje

Simon was blij dat hij door mensen uit zijn omgeving geholpen werd. Hij heeft na veel tegenslag dankzij Neeltje Buis zijn studie techniek opnieuw opgepakt, is afgestudeerd en heeft weer een baan…

In mijn omgeving zagen mensen wel dat het niet goed ging. Ik was druk met de mantelzorg voor mijn vader. Die was doodziek en ik was de enige die voor hem kon zorgen. Mijn ouders waren gescheiden en mijn broer en zus wonen allebei in het buitenland. Toen mijn vader overleden was, kreeg ik een burn-out.

Laat een ander weer studeren

Bij mijn studie had ik al een grote achterstand. Gelukkig stond ik na een jaar weer met beide benen op de grond. En ik wilde mijn studie afmaken. Maar hoe?

Toen hoorde ik van een buurvrouw over Neeltje Buis.

Zij heeft mij geholpen met de aanvraag. Door haar kreeg ik geld van Neeltje Buis. Kon mijn studie oppakken. En met een diploma afsluiten. Als technicus kon ik kiezen uit drie banen!

 

Acceptatie criteria

Om het geld van Stichting Neeltje eerlijk te besteden, hebben we een aantal regels opgesteld dat bepaalt of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage. Verder is het verlenen van een studiefonds een gunst.

Beperkingen

Er worden geen bijdragen verstrekt voor boeken, studiereizen, promoties, buitenlandse stages, kosten voor levensonderhoud, huisvesting en reiskosten.

Wanneer krijg je van Neeltje Buis een tweede kans?

Omdat onze financiële bijdrage echt bedoeld is voor doorzetters komt het eerste studiejaar niet voor vergoeding in aanmerking. Je kunt dus uitsluitend een financiële bijdrage aanvragen voor college-, les- of cursusgeld vanaf het tweede studiejaar. Wel is het mogelijk om voor vakopleidingen met een duur van maximaal 1 jaar een aanvraag in te dienen.

Ja, ik wil weten of ik in aanmerking kom!

Contact