Ook cliënten verdienen een 2e kans op onderwijs

Ben jij maatschappelijk werker of professionele hulpverlener met cliënten die hun school of studie niet afgemaakt hebben? Vanwege familieomstandigheden, ziekte of financiële problemen? Of omdat het even flink tegenzat?

Lees meer

Doe de aanvraag voor een cliënt

Is er onder je cliënten iemand die zijn studie opnieuw wil oppakken? Maar heeft hij of zij niet de financiële middelen om te gaan studeren, dan kan Neeltje Buis misschien helpen? Doe voor hem of haar een aanvraag voor een financiële tegemoetkoming.

Laat je cliënt weer studeren? Doe een aanvraag

Mark hielp als maatschappelijk werker een cliënt die zeer gemotiveerd was om weer te gaan studeren. Dankzij zijn hulp is Ayisha toch afgestudeerd.

Hoe Mark Ayisha hielp met een 2e kans op onderwijs

Telkens als Ayisha op spreekuur kwam dacht maatschappelijk werker Mark dat het zonde was dat zo’n slimme meid haar studie niet had afgemaakt. Natuurlijk de omstandigheden spelen een belangrijke rol. Maar juist een diploma zou haar situatie sterk verbeteren. Gelukkig kende Mark Stichting Neeltje Buis uit zijn netwerk…

Laat je inspireren door Mark en Ayisha

Zet de eerste stap voor je cliënt

De aanvraag voor een financiële bijdrage is de eerste stap naar een nieuwe toekomst voor je cliënt.

  • Wij helpen mensen die zelf geen studie kunnen bekostigen.
  • Leeftijd van de aanvrager is tussen de 18 en 55 jaar.
  • Onze toekenning bedraagt max. € 2.500 per jaar (max. 4 jaar).

2e kans op onderwijs online aanvragen

Je kunt de aanvraag voor een financiële bijdrage online doen. Natuurlijk in het Nederlands.

Bovendien helpt het , als de aanvraag door jou als hulpverlener die bij de opleiding van de cliënt betrokken is, ondersteund wordt.

Waar wacht je nog op?

Vragen over contactgegevens en aanvraagprocedure?

Vind de antwoorden op Veelgestelde vragen!

Neeltje Buis geeft een toelage voor verschillende studierichtingen. Bekijk hier de richtleidingen voor een aanvraag.

Om de aanvraag voor tweedekansonderwijs te behandelen hebben we diverse documenten nodig. Lees hier welke informatie je moet aanleveren.

De vergoeding die Neeltje Buis biedt bedraagt maximaal € 2.500,- per jaar met een maximum van vier jaar. Ieder jaar moet je de aanvraag opnieuw indienen samen met je behaalde studieresultaten. Lees hier meer over de aanvraag procedure.

Contact