Lotte kreeg hulp

Lotte Kollaart is een alleenstaande moeder van 39 jaar met twee kinderen van 10 en 15 jaar. Nu de kinderen zelfstandiger worden, kan zij meer aan haar eigen ontwikkeling denken.

Lotte heeft een grote passie voor paarden en wil daar graag werk van maken. Ze was al gestart met de opleiding zadelpassen, een specialistisch vak. Hieraan wilde ze een vervolg geven door ook deel te nemen aan de vakopleiding voor zadelmaker. Bij deze opleiding leerde ze hoe zadels opgevuld en vermaakt kunnen worden. Hierbij kunnen verschillende soorten leer en vullingen worden gebruikt.

Zij vroeg of wij haar hierbij in 2019 financieel wilden ondersteunen. En dit wilden wij

Twaalf jaar geleden bestond er nog geen officiële opleiding voor het oude ambacht van zadelpassen en zadelmaken. Nu kent de MSCF twee gecertificeerde opleidingen dank zij het initiatief van drs. Gerry van Oossanen. Zij leidde een revalidatiecentrum voor paard & ruiter in het Drentse Dwingeloo en werkte nauw samen met de faculteit Diergeneeskunde. In haar praktijk zag zij dagelijks paarden met rugproblemen veroorzaakt door slecht gemaakte of slecht passende zadels.

Lotte heeft met veel succes beide opleidingen afgerond.

Ze heeft nu plannen een eigen bedrijfje te starten om zo uit een uitkeringssituatie te komen. In de regio waar zij woont zijn er weinig vaklui op dit gebied, terwijl er wel veel vraag naar is. Zij wil graag deze nieuwe uitdaging aangaan. Ons bestuur wenst haar hierbij veel succes!

Acceptatie criteria

Om het geld van Stichting Neeltje eerlijk te besteden, hebben we een aantal regels opgesteld dat bepaalt of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage. Verder is het verlenen van een studiefonds een gunst.

Beperkingen

Er worden geen bijdragen verstrekt voor boeken, studiereizen, promoties, buitenlandse stages, kosten voor levensonderhoud, huisvesting en reiskosten.

Wanneer krijg je van Neeltje Buis een tweede kans?

Omdat onze financiële bijdrage echt bedoeld is voor doorzetters komt het eerste studiejaar niet voor vergoeding in aanmerking. Je kunt dus uitsluitend een financiële bijdrage aanvragen voor college-, les- of cursusgeld vanaf het tweede studiejaar. Wel is het mogelijk om voor vakopleidingen met een duur van maximaal 1 jaar een aanvraag in te dienen.

Ja, ik wil weten of ik in aanmerking kom!

Contact