Maak tweedekansonderwijs voor anderen mogelijk

Ken je iemand die als tiener langdurig ziek werd en daardoor met een opleiding moest stoppen? Of een buurjongen die stopte omdat hij voor een ziek familielid moest zorgen? En weet je dat zij of hij de studie wil afmaken, kijk dan of Neeltje Buis kan helpen met studiefinanciering!

Lees verder

Doe de aanvraag voor een ander

Simon werd enthousiast door een advies van iemand die zijn situatie goed kende. Is er iemand in je omgeving die net als Simon weer wil gaan studeren? Help hem of haar en doe een aanvraag voor die ander.

Laat een ander weer studeren? Doe een aanvraag

Simon was blij dat hij door mensen uit zijn omgeving geholpen werd. Hij heeft na veel tegenslag dankzij Neeltje Buis zijn studie techniek opnieuw opgepakt, is afgestudeerd en heeft weer een baan.

Hoe Neeltje Buis Simon hielp

Soms gaat het leven heel anders dan je verwacht. Simon stond er als mantelzorger plotseling alleen voor. De hulp voor zijn zieke vader kostte al zijn tijd…

Simon is een voorbeeld voor anderen

Zet de eerste stap voor een ander

De aanvraag voor een financiële bijdrage van Neeltje Buis is de eerste stap naar een nieuwe toekomst voor iemand die je kent.

  • Wij helpen mensen die zelf geen studie kunnen bekostigen.
  • Leeftijd van de aanvrager is tussen de 18 en 55 jaar.
  • Onze toekenning bedraagt max. € 2.500 per jaar (max. 4 jaar).

Online aanvragen

Doe de online aanvraag voor de financiële tegemoetkoming samen. Uiteraard in het Nederlands. Bovendien, als de aanvraag wordt ondersteund of voorgedragen door een maatschappelijk werker, studiedecaan of iemand anders die bij de opleiding betrokken is, kan dat de toekenning veelal positief beïnvloeden.

Waar wacht je nog op?

Veelgestelde vragen over ons studiefonds

Vragen over contactgegevens en aanvraagprocedure? Vind de antwoorden op Veelgestelde vragen!

Diverse studierichtingen komen in aanmerking voor een financiële toelage. Lees hier welke.

De vergoeding die Neeltje Buis biedt bedraagt maximaal € 2.500,- per jaar met een maximum van vier jaar. Ieder jaar moet je de aanvraag opnieuw indienen samen met je behaalde studieresultaten. Lees hier meer over de aanvraag procedure.

Als je twijfelt, stuur dan toch een aanvraag in via het digitale aanvraagformulier. Zorg wel dat je de criteria goed hebt doorgenomen om teleurstellingen te voorkomen, bekijk ze hier.

Contact