Tweedekansonderwijs

Opleiding niet afgemaakt? Geen diploma behaald? En toch meer kans maken op een baan? Dan is tweedekansonderwijs misschien iets voor jou.

Neeltje Buis kan helpen

Geld hoeft geen probleem te zijn. Want misschien kan Stichting Neeltje Buis je helpen. Neeltje Buis biedt financiële tegemoetkoming aan volwassenen die serieus van plan zijn tweedekansonderwijs te volgen.

Hoe tweedekansonderwijs Lotte succesvol verder heeft geholpen

Lotte Kollaart is een alleenstaande moeder van 39 jaar met twee kinderen van 10 en 15 jaar. Nu de kinderen zelfstandiger worden, kan zij meer aan haar eigen ontwikkeling denken. Lees meer over hoe tweedekansonderwijs Lotte verder heeft geholpen.

Studiefonds Neeltje Buis, kansen een kans geven

Neeltje Buis werd geboren in 1920. Als Rotterdamse uit een eenvoudig gezin heeft zij zich kunnen ontplooien. Zij studeerde in de avonduren en presteerde het om een van de eerste vrouwelijke registeraccountants in Nederland te worden. Zij richtte een fonds op om na haar overlijden mensen een tweede kans te bieden hun studie af te maken.

Tweedekansonderwijs aanvragen

Ben je ouder dan 18 en de 55 nog niet gepasseerd, lees dan onze acceptatiecriteria, en ontdek of je in aanmerking komt voor financiële ondersteuning bij tweedekansonderwijs.

Acceptatie criteria

Om het geld van Stichting Neeltje eerlijk te besteden, hebben we een aantal regels opgesteld dat bepaalt of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage. Verder is het verlenen van een studiefonds een gunst.

Beperkingen

Er worden geen bijdragen verstrekt voor boeken, studiereizen, promoties, buitenlandse stages, kosten voor levensonderhoud, huisvesting en reiskosten.

Wanneer krijg je van Neeltje Buis een tweede kans?

Omdat onze financiële bijdrage echt bedoeld is voor doorzetters komt het eerste studiejaar niet voor vergoeding in aanmerking. Je kunt dus uitsluitend een financiële bijdrage aanvragen voor college-, les- of cursusgeld vanaf het tweede studiejaar. Wel is het mogelijk om voor vakopleidingen met een duur van maximaal 1 jaar een aanvraag in te dienen.

Ja, ik wil weten of ik in aanmerking kom!

Contact