Ervaringen met Neeltje Buis

Die tweede kans veranderde alles...

Neeltje Buis, kansen een kans geven

Neeltje Buis werd geboren in 1920. Als Rotterdamse uit een eenvoudig gezin heeft zij zich kunnen ontplooien. Zij studeerde in de avonduren en presteerde het om een van de eerste vrouwelijke registeraccountants in Nederland te worden.

Door hard te werken verwierf Neeltje Buis een positie die voor veel vrouwen toen nog heel bijzonder was. Dankzij deze positieve ervaring kreeg Neeltje het idee om ook anderen een (tweede) kans te geven zichzelf te ontwikkelen. In eerst instantie dacht ze daarbij vooral aan vrouwen die minder financieel draagkrachtig waren. Het was haar overtuiging dat deze vrouwen (en later ook mannen) door een financiële bijdrage een betere sociale en maatschappelijke positie kunnen verwerven.

Veelgestelde vragen over ons studiefonds

Vragen over contactgegevens en aanvraagprocedure? Vind de antwoorden op Veelgestelde vragen!

Ken je iemand die wel een zetje in de goede richting kan gebruiken? Simon was blij dat hij door mensen uit zijn omgeving geholpen werd. Hij heeft na veel tegenslag dankzij Neeltje Buis zijn studie techniek opnieuw opgepakt, is afgestudeerd en heeft weer een baan… Lees hier meer over Simon die door zijn buurvrouw is geholpen.

Soms gaat het leven heel anders dan je verwacht. Mariëlle stond van de een op de andere dag op straat. Buiten haar schuld. Lees hier meer over Mariëlle die zelf op zoek ging naar de mogelijkheden.

Is er onder je cliënten iemand die zijn studie opnieuw wil oppakken? Maar heeft hij of zij niet de financiële middelen om weer te gaan studeren? Neeltje Buis kan helpen! Lees hier meer over Ayisha die door haar maatschappelijk werker is geholpen.

Contact