Laat een ander weer studeren met een studiefonds

Simon was blij dat hij door mensen uit zijn omgeving geholpen werd. Hij heeft na veel tegenslag dankzij Neeltje Buis zijn studie techniek opnieuw opgepakt, is afgestudeerd en heeft weer een baan...

Lees Simons verhaal

Studiefonds

Zonder hulp was Simon niet zover

In mijn omgeving zagen mensen wel dat het niet goed ging. Ik was druk met de mantelzorg voor mijn vader. Die was doodziek en ik was de enige die voor hem kon zorgen. Mijn ouders waren gescheiden en mijn broer en zus wonen allebei in het buitenland. Toen mijn vader overleden was, kreeg ik een burn-out.

Laat een ander weer studeren

Bij mijn studie had ik al een grote achterstand. Gelukkig stond ik na een jaar weer met beide benen op de grond. En ik wilde mijn studie afmaken. Maar hoe?

Toen hoorde ik van een buurvrouw over Neeltje Buis.

Zij heeft mij geholpen met de aanvraag. Door haar kreeg ik geld van Neeltje Buis. Kon mijn studie oppakken. En met een diploma afsluiten. Als technicus kon ik kiezen uit drie banen!

Ook een scholingssubsidie aanvragen?

De aanvraag voor een financiële bijdrage is de eerste stap naar een nieuwe toekomst voor een ander.

Doe de online aanvraag voor de financiële tegemoetkoming samen. Uiteraard in het Nederlands. Bovendien, als de aanvraag wordt ondersteund of voorgedragen door iemand anders, een maatschappelijk werker, of studiedecaan die betrokken is, kan dat de toekenning veelal positief beïnvloeden.

Waar wacht je nog op?

Veelgestelde vragen over ons studiefonds

Vragen over contactgegevens en aanvraagprocedure? Vind de antwoorden op Veelgestelde vragen!

Diverse studierichtingen komen in aanmerking voor een financiële toelage. Lees hier welke.

De vergoeding die Neeltje Buis biedt bedraagt maximaal € 2.500,- per jaar met een maximum van vier jaar. Ieder jaar moet je de aanvraag opnieuw indienen samen met je behaalde studieresultaten. Lees hier meer over de aanvraag procedure.

Als je twijfelt, stuur dan toch een aanvraag in via het digitale aanvraagformulier. Zorg wel dat je de criteria goed hebt doorgenomen om teleurstellingen te voorkomen, bekijk ze hier.

Contact