Hoe een tegemoetkoming in Mariëlles studiekosten haar een nieuwe start gaf

Soms gaat het leven heel anders dan je verwacht. Mariëlle stond van de een op de andere dag op straat. Buiten haar schuld…

Lees Mariëlles verhaal

Tegemoetkoming studiekosten

Gelukkig kon ik weer studeren

Een paar jaar geleden was ik met mijn hbo-studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) begonnen. Maar was niet echt gemotiveerd. Ging veel uit. Op een festival ontmoette ik een leuke jongen. Het klikte meteen. We gingen al snel samenwonen, maar toen begon de ellende.

Hij bleek gokverslaafd en maakte grote schulden. Betaalde de huur en zo niet, terwijl alles op mijn naam stond. Dat merkte ik pas toen ik hem de deur had uitgezet. Ik moest mijn huis uit. Met mijn studie was ik al lang gestopt. Ik kwam in de schuldsanering en kreeg weer hoop op een nieuwe toekomst, daarom raakte ik super gemotiveerd om mijn studie af te maken.

Ik heb zelf de aanvraag gedaan.

Gelukkig werd mijn aanvraag bij Neeltje Buis goedgekeurd. Heb mijn studie afgemaakt en zelfs een baan gevonden. Ik ben zo blij!

Net als Mariëlle ook een tegemoetkoming studiekosten?

Doe de online aanvraag voor de tegemoetkoming studiekosten samen. Uiteraard in het Nederlands. Bovendien, als de aanvraag wordt ondersteund of voorgedragen door een maatschappelijk werker, studiedecaan of iemand anders die bij de opleiding betrokken is, kan dat de toekenning veelal positief beïnvloeden.

Waar wacht je nog op?

Veelgestelde vragen over ons studiefonds

Vragen over contactgegevens en aanvraagprocedure? Vind de antwoorden op Veelgestelde vragen!

Diverse studierichtingen komen in aanmerking voor een financiële toelage. Lees hier welke.

De vergoeding die Neeltje Buis biedt bedraagt maximaal € 2.500,- per jaar met een maximum van vier jaar. Ieder jaar moet je de aanvraag opnieuw indienen samen met je behaalde studieresultaten. Lees hier meer over de aanvraag procedure.

Als je twijfelt, stuur dan toch een aanvraag in via het digitale aanvraagformulier. Zorg wel dat je de criteria goed hebt doorgenomen om teleurstellingen te voorkomen, bekijk ze hier.

Contact