Stimuleringsfonds voor een cliënt aanvragen?

Is er onder je cliënten iemand die zijn studie opnieuw wil oppakken? Maar heeft hij of zij niet de financiële middelen om weer te gaan studeren? Neeltje Buis kan helpen!

Lees Ayisha's verhaal

Stimuleringsfonds

Haar maatschappelijk werker gaf Ayisha een tweede kans

Via mijn huisarts kwam ik bij maatschappelijk werk terecht. Bij mij thuis was het altijd gedoe. En toen ik vertelde dat ik het huis uit wilde, barste de bom. Ik moest zelfs met mijn studie stoppen. Daar werd ik pas echt depressief van.

Doe de aanvraag voor een cliënt

Toen ik via de gemeente een woning had gekregen, zei mijn maatschappelijk werker Mark dat ik nu ook de volgende stap moest zetten. Weer gaan studeren. Maar daar had ik helemaal geen geld voor. Dat hij via zijn netwerk Neeltje Buis kende was mijn redding.

Nu alleen mijn eindscriptie nog

We deden samen de aanvraag en nu moet ik alleen nog mijn eindscriptie schrijven. En dan solliciteren. Het gaat vast lukken!

Zorg dat je cliënt weer kan studeren met een stimuleringsfonds

Doe de online aanvraag voor een stimuleringsfonds samen. Uiteraard in het Nederlands. Bovendien, als de aanvraag wordt ondersteund of voorgedragen door een maatschappelijk werker, studiedecaan of iemand anders die bij de opleiding betrokken is, kan dat de toekenning veelal positief beïnvloeden.

Veelgestelde vragen over

Vragen over contactgegevens en aanvraagprocedure? Vind de antwoorden op Veelgestelde vragen!

Diverse studierichtingen komen in aanmerking voor een financiële toelage. Lees hier welke.

De vergoeding die Neeltje Buis biedt bedraagt maximaal € 2.500,- per jaar met een maximum van vier jaar. Ieder jaar moet je de aanvraag opnieuw indienen samen met je behaalde studieresultaten. Lees hier meer over de aanvraag procedure.

Als je twijfelt, stuur dan toch een aanvraag in via het digitale aanvraagformulier. Zorg wel dat je de criteria goed hebt doorgenomen om teleurstellingen te voorkomen, bekijk ze hier.

Contact