Hoe tweedekansonderwijs Lotte succesvol verder heeft geholpen

Lotte Kollaart is een alleenstaande moeder van 39 jaar met twee kinderen van 10 en 15 jaar. Nu de kinderen zelfstandiger worden, kan zij meer aan haar eigen ontwikkeling denken.

Lees Lotte's verhaal

Tweedekansonderwijs

Doorzetten loont echt

Lotte heeft een grote passie voor paarden en wil daar graag werk van maken. Ze was al gestart met de opleiding zadelpassen, een specialistisch vak. Hieraan wilde ze een vervolg geven door ook deel te nemen aan de vakopleiding voor zadelmaker. Bij deze opleiding leerde ze hoe zadels opgevuld en vermaakt kunnen worden. Hierbij kunnen verschillende soorten leer en vullingen worden gebruikt.

Zij vroeg of wij haar hierbij in 2019 financieel wilden ondersteunen. En dit wilden wij

Twaalf jaar geleden bestond er nog geen officiële opleiding voor het oude ambacht van zadelpassen en zadelmaken. Nu kent de MSCF twee gecertificeerde opleidingen dank zij het initiatief van drs. Gerry van Oossanen. Zij leidde een revalidatiecentrum voor paard & ruiter in het Drentse Dwingeloo en werkte nauw samen met de faculteit Diergeneeskunde. In haar praktijk zag zij dagelijks paarden met rugproblemen veroorzaakt door slecht gemaakte of slecht passende zadels.

Lotte heeft met veel succes beide opleidingen afgerond

Ze heeft nu plannen een eigen bedrijfje te starten om zo uit een uitkeringssituatie te komen. In de regio waar zij woont zijn er weinig vaklui op dit gebied, terwijl er wel veel vraag naar is. Zij wil graag deze nieuwe uitdaging aangaan. Ons bestuur wenst haar hierbij veel succes!

Net als Lotte ook een tweede kans op onderwijs?

Doe de online aanvraag voor de financiële tegemoetkoming samen. Uiteraard in het Nederlands. Bovendien, als de aanvraag wordt ondersteund of voorgedragen door een maatschappelijk werker, studiedecaan of iemand anders die bij de opleiding betrokken is, kan dat de toekenning veelal positief beïnvloeden.

Waar wacht je nog op?

Veelgestelde vragen over ons studiefonds

Vragen over contactgegevens en aanvraagprocedure? Vind de antwoorden op Veelgestelde vragen!

Diverse studierichtingen komen in aanmerking voor een financiële toelage. Lees hier welke.

De vergoeding die Neeltje Buis biedt bedraagt maximaal € 2.500,- per jaar met een maximum van vier jaar. Ieder jaar moet je de aanvraag opnieuw indienen samen met je behaalde studieresultaten. Lees hier meer over de aanvraag procedure.

Als je twijfelt, stuur dan toch een aanvraag in via het digitale aanvraagformulier. Zorg wel dat je de criteria goed hebt doorgenomen om teleurstellingen te voorkomen, bekijk ze hier.

Contact