Acht deelnemers geslaagd voor kappersopleiding

Het was feest op 21 januari 2020 voor acht deelnemers van SNTR! Zij rondden met succes de opleiding tot hairstylist af aan de Nederlandse Kappersakademie.

Lees het verhaal

Gediplomeerde kappers door hulp van studiefonds

De deelnemers moesten nog twee opdrachten doen om hun diploma te behalen: een heer en een dame knippen. Gelukkig hebben de deelnemers deze twee examens zonder moeite doorstaan. Deelnemer Rose vertelt dat zij heel blij is met haar diploma: “Ik heb drie dagen niet kunnen eten van de spanning.” Ook deelnemer Rushin is super trots dat ze het diploma heeft behaald: “Ik bedank mijn man, die vanavond met mij mee wilde als model.”

In het voorjaar van 2019 kregen 11 deelnemers de kans de opleiding tot hairstylist te volgen. Het was een initiatief van de Nederlandse Kappersakademie, Stichting Neeltje Buis, Betsy Park fonds en SNTR. De opleiding duurde in totaal 40 weken en werd grotendeels gefinancierd door Stichting Neeltje Buis. Betsy Park fonds sponsorde het traject van één deelnemer. De Nederlandse Kappersakademie vindt het belangrijk om deelnemers van SNTR met deze opleiding een kans op de arbeidsmarkt te bieden.

(afbeeldingen en teksten komen van de website van SNTR)

Wil je net als deze kappers een nieuwe kans maken op de arbeidsmarkt?

De aanvraag voor een financiële bijdrage is de eerste stap naar een nieuwe toekomst.

Doe de online aanvraag voor de financiële tegemoetkoming zelf of samen met iemand die je hulp kan bieden. Uiteraard in het Nederlands. Bovendien, als de aanvraag wordt ondersteund of voorgedragen door iemand anders, een maatschappelijk werker, of studiedecaan die betrokken is, kan dat de toekenning veelal positief beïnvloeden.

Waar wacht je nog op?

Veelgestelde vragen over ons studiefonds

Vragen over contactgegevens en aanvraagprocedure? Vind de antwoorden op Veelgestelde vragen!

Diverse studierichtingen komen in aanmerking voor een financiële toelage. Lees hier welke.

De vergoeding die Neeltje Buis biedt bedraagt maximaal € 2.500,- per jaar met een maximum van vier jaar. Ieder jaar moet je de aanvraag opnieuw indienen samen met je behaalde studieresultaten. Lees hier meer over de aanvraag procedure.

Als je twijfelt, stuur dan toch een aanvraag in via het digitale aanvraagformulier. Zorg wel dat je de criteria goed hebt doorgenomen om teleurstellingen te voorkomen, bekijk ze hier.

Contact