Studiefonds

Door omstandigheden nooit een diploma gehaald? En is ’t nu voor jou het moment om een studie op te pakken? Maar heb je geen geld voor zo’n tweede kans?

Studiefonds Neeltje Buis helpt!

Nu als volwassene heb je alles weer op de rit staan. En je wilt je opleiding afmaken. Maar ja, je hebt er eigenlijk geen geld voor. Geen nood, Neeltje Buis biedt volwassenen studiefinanciering. Kijk verder op deze site, want misschien kunnen we je helpen.

Laat een ander weer studeren met een studiefonds

Simon was blij dat hij door mensen uit zijn omgeving geholpen werd. Hij heeft na veel tegenslag dankzij Neeltje Buis zijn studie techniek opnieuw opgepakt, is afgestudeerd en heeft weer een baan. Lees meer over hoe een studiefonds Simon verder heeft geholpen.

Studiefonds Neeltje Buis, kansen een kans geven

Neeltje Buis werd geboren in 1920. Als Rotterdamse uit een eenvoudig gezin heeft zij zich kunnen ontplooien. Zij studeerde in de avonduren en presteerde het om een van de eerste vrouwelijke registeraccountants in Nederland te worden. Zij richtte een fonds op om na haar overlijden mensen een tweede kans te bieden hun studie af te maken.

Geïnspireerd door studiefonds Neeltje Buis?
Lees hier meer

Online aanvragen

Je kunt je aanvraag voor een financiële bijdrage helemaal online doen. Uiteraard in het Nederlands. Ondersteun je aanvraag met een voordracht van een maatschappelijk werker, studiedecaan of iemand anders die bij je opleiding betrokken is.

Zorg dat je op tijd bent

Om een goed onderbouwde beslissing te nemen moeten we de aanvragen ruim vóór aanvang van het nieuwe studiejaar ontvangen.

Aanvragen alleen digitaal

Je aanvraag kan alleen via ons digitale aanvraagformulier worden ingediend. Beantwoord alle vragen en zorg dat alle documenten worden ge-upload en meegestuurd. Is je aanvraag niet compleet, dan nemen we de aanvraag niet in behandeling.

Waar wacht je nog op?

Acceptatie criteria

Om het geld van Stichting Neeltje eerlijk te besteden, hebben we een aantal regels opgesteld dat bepaalt of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage. Verder is het verlenen van een studiefonds een gunst.

Beperkingen

Er worden geen bijdragen verstrekt voor boeken, studiereizen, promoties, buitenlandse stages, kosten voor levensonderhoud, huisvesting en reiskosten.

Wanneer krijg je van Neeltje Buis een tweede kans?

Omdat onze financiële bijdrage echt bedoeld is voor doorzetters komt het eerste studiejaar niet voor vergoeding in aanmerking. Je kunt dus uitsluitend een financiële bijdrage aanvragen voor college-, les- of cursusgeld vanaf het tweede studiejaar. Wel is het mogelijk om voor vakopleidingen met een duur van maximaal 1 jaar een aanvraag in te dienen.

Ja, ik wil weten of ik in aanmerking kom!

Contact