Studiefinanciering volwassenen

Soms lopen dingen anders dan gepland. Als tiener was je misschien niet gemotiveerd om te leren? Of je raakte zwanger terwijl je nog op school zat? En misschien was je thuissituatie een probleem? Er bestaat zoiets als studiefinanciering voor volwassenen, misschien biedt dat mogelijkheden.

Neeltje Buis kan helpen

Nu als volwassene heb je alles weer op de rit staan. En je wilt je opleiding afmaken. Maar ja, je hebt er eigenlijk geen geld voor. Geen nood, Neeltje Buis biedt volwassenen studiefinanciering. Kijk verder op deze site, want misschien kunnen we je helpen.

Studiefonds Neeltje Buis, kansen een kans geven

Neeltje Buis werd geboren in 1920. Als Rotterdamse uit een eenvoudig gezin heeft zij zich kunnen ontplooien. Zij studeerde in de avonduren en presteerde het om een van de eerste vrouwelijke registeraccountants in Nederland te worden. Zij richtte een fonds op om na haar overlijden mensen een tweede kans te bieden hun studie af te maken.

Online studiefinanciering volwassenen aanvragen

Ben je ouder dan 18 jaar en de 55 nog niet gepasseerd, ga dan naar onze acceptatie voorwaarden, en ontdek of je in aanmerking komt voor de studiefinanciering volwassenen van Neeltje Buis.

Acceptatie criteria

Om het geld van Stichting Neeltje eerlijk te besteden, hebben we een aantal regels opgesteld dat bepaalt of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage. Verder is het verlenen van een studiefonds een gunst.

Beperkingen

Er worden geen bijdragen verstrekt voor boeken, studiereizen, promoties, buitenlandse stages, kosten voor levensonderhoud, huisvesting en reiskosten.

Wanneer krijg je van Neeltje Buis een tweede kans?

Omdat onze financiële bijdrage echt bedoeld is voor doorzetters komt het eerste studiejaar niet voor vergoeding in aanmerking. Je kunt dus uitsluitend een financiële bijdrage aanvragen voor college-, les- of cursusgeld vanaf het tweede studiejaar. Wel is het mogelijk om voor vakopleidingen met een duur van maximaal 1 jaar een aanvraag in te dienen.

Ja, ik wil weten of ik in aanmerking kom!

Contact