Stimuleringsfonds voor tweedekansonderwijs

Je studie afgebroken, maar nu denk je erover om terug te gaan. Maar dan blijkt dat, wanneer je alles op een rijtje hebt gezet, je geen geld genoeg hebt. Gelukkig is er Neeltje Buis een stimuleringsfonds voor tweedekansonderwijs.

Neeltje Buis kan helpen

Wij zijn Neeltje Buis, een studiestimuleringsfonds speciaal voor tweedekansonderwijs. We helpen volwassenen onder bepaalde voorwaarden met een financiële tegemoetkoming. Ben je ouder dan 18 en de 55 nog niet gepasseerd, kijk dan verder op deze site. En ontdek of je in aanmerking komt voor het studietimuleringsfonds tweedekansonderwijs.

Studiefonds Neeltje Buis, kansen een kans geven

Neeltje Buis werd geboren in 1920. Als Rotterdamse uit een eenvoudig gezin heeft zij zich kunnen ontplooien. Zij studeerde in de avonduren en presteerde het om een van de eerste vrouwelijke registeraccountants in Nederland te worden. Zij richtte een fonds op om na haar overlijden mensen een tweede kans te bieden hun studie af te maken.

Online stimuleringsfonds voor tweedekansonderwijs aanvragen

Ben je ouder dan 18 jaar en de 55 nog niet gepasseerd, ga dan naar onze acceptatie voorwaarden, en ontdek of je in aanmerking komt voor de studiefinanciering volwassenen van Neeltje Buis.

Acceptatie criteria

Om het geld van Stichting Neeltje eerlijk te besteden, hebben we een aantal regels opgesteld dat bepaalt of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage. Verder is het verlenen van een studiefonds een gunst.

Beperkingen

Er worden geen bijdragen verstrekt voor boeken, studiereizen, promoties, buitenlandse stages, kosten voor levensonderhoud, huisvesting en reiskosten.

Wanneer krijg je van Neeltje Buis een tweede kans?

Omdat onze financiële bijdrage echt bedoeld is voor doorzetters komt het eerste studiejaar niet voor vergoeding in aanmerking. Je kunt dus uitsluitend een financiële bijdrage aanvragen voor college-, les- of cursusgeld vanaf het tweede studiejaar. Wel is het mogelijk om voor vakopleidingen met een duur van maximaal 1 jaar een aanvraag in te dienen.

Ja, ik wil weten of ik in aanmerking kom!

Contact